Verhuizen vanuit engeland

Na de Brexit-schok willen steeds meer Britten uit het VK vertrekken. Ik geef ze niet de schuld. Er zijn veel voor- en nadelen als het gaat om het leven in het VK en omwille van objectiviteit zou ik alle punten in dit artikel willen aanpakken. Ja, ik zal de basis raken van het Tory-leiderschap, de ontbering van het verkrijgen van residentie en de onzekerheid die achterblijft als gevolg van de Brexit. Hoewel ik een sterke politieke mening heb, heb ik er zelden voor gekozen om erover te schrijven, maar omdat dit avontuur en reizen inhoudt, zie ik geen reden waarom niet.

Ik ga beginnen met te zeggen dat het niet altijd zo was. Er was een tijd dat we van het VK hielden, verheugd waren over het comfortniveau dat dit land bood. Er is veel stimulans voor jonge ondernemers om hier een nieuw bedrijf te starten en we hebben hier volledig gebruik van gemaakt. We creëerden 42droids die de pijler van onze carrière werden. We hebben genoten van de waanzinnige hoeveelheid producten, het fantastische aanbod van online winkelen en de hoogwaardige klantenservice. Zie je, dit waren allemaal normale dingen in het VK.

Verhuizen vanuit engeland raadgever

Ongeveer tien jaar geleden, toen ik in Manchester kwam studeren, was Groot-Brittannië een andere plaats. Ik denk dat het deel dat me het meest schokte, was hoe vriendelijk iedereen leek, hoe klantgericht de service was toegesneden en de enorme hoeveelheid potentiële klanten waar iedereen van kon profiteren.

Maar dit was van korte duur omdat ik in een donkere tijd in het VK aankwam voor Roemenen en Bulgaren die net tot de EU zijn toegetreden. Het waren niet allemaal toeters en bellen omdat ik er door heel veel hoepels heen moest springen om te krijgen wat toen een gele kaart heette. Ik moest als student werken omdat ik geen rijke ouders had om me te ondersteunen. Maar dat is oké, ik was nooit bang voor hard werken en lange uren studeren. Dus hier had je, een student die bereid was te werken en belasting te betalen, en niemand wilde haar helpen een NI-nummer, een gele kaart of een baan te krijgen.

Dit hield me echter niet tegen, ik hield vol totdat ik werd geaccepteerd. Ik deed mijn best om mezelf te integreren. Ik heb zelfs het jargon geleerd, dus ik voel me een van ‘zij’. En alles was perfect. Wat als een schok kan komen, is dat ik zelfs van het weer hield! Als schrijver bloeide ik tijdens regenachtige dagen toen melancholie toesloeg. Het creëerde de perfecte omgeving voor mij om te werken, schrijven en creëren.

Naarmate de tijd verstreek, begonnen de dingen een beetje te veranderen. Hoe meer ik integreerde, hoe meer ik zag, begreep en erkende. Ik was in het begin onbewust en besefte al snel dat ik op een of andere manier anders werd behandeld dan mijn Britse collega-vrienden. Een tijdje stoorde het me niet, tot ik op een dag werd afgewezen na een proefperiode van twee weken. Ze vertelden me dat ze me niet wilden omdat ik niet kon spellen. Ik herinner me nog steeds het leed en de schaamte die ik die dag voelde. Ik verontschuldigde me en liep huilend weg, voelde me wanhopig en gemarginaliseerd. Waarom? Omdat ik rechtenstudent was, waarbij taalvaardigheid voorop stond. Natuurlijk begreep ik als buitenlander mijn beperkingen, maar spelling was nooit een groot probleem.

Ik vroeg om bewijs om te zien wat ik verkeerd gespeld had en bij hoeveel gelegenheden. Ze lieten me een naam zien. Blijkbaar schreef ik, “Stacy” in plaats van “Stacey” op een herinneringspost-it die niets te maken heeft met officiële documentatie, afsprakenboek of klantgericht papierwerk. Ik vertelde mijn Britse vriend hierover en haar reactie was: “Werkten er buitenlanders voor het bedrijf?” En dit zette me aan het denken … eigenlijk niet! Die waren er niet. Om mezelf verder te verzekeren dat mijn niveau Engels voldoende was om een ​​baan te krijgen, ging ik naar de universiteit en deed ik een taalexamen. Mijn resultaten waren A voor lezen, schrijven en spellen.

Het was pas in het laatste jaar van de universiteit dat ik mijn eerste fulltime baan bij Apple kreeg. Dat heeft alles veranderd. Mijn collega’s waren cool, de werkomgeving was multicultureel, iedereen was slim, grappig, anders en geweldig. Ik hield van hen en hield van mijn werk. Door de jaren heen heb ik een relatief kalm en gelukkig leven geleid. Ik had mijn ups, mijn downs, helemaal geen geld, maar goede vrienden en geweldige vooruitzichten. Uiteindelijk verliet ik mijn baan bij Apple, verhuisde naar Bristol, kreeg een nieuwe baan met een digitale startup, ontmoette mijn toekomstige echtgenoot, vormde ons eigen bedrijf, begon de wereld rond te reizen, werd Britse staatsburgers, trouwde en hier zijn we.

Maar er ging ergens iets mis … dus besloten we het VK te verlaten.
Waarom we ervoor kozen om weg te gaan van het VK – Inhoud

 

Waarom we ervoor kozen om weg te gaan van het VK

Dus wat ging er mis? Waarom hebben we besloten om uit het VK te vertrekken? Ik denk dat na een decennium van het leven in het VK, bepaalde dingen een beetje te veel begonnen te veranderen en ons bereikten. We zijn wat een Brit “middenklasse jonge professionals” zou noemen. Wij zijn een pas getrouwd stel zonder kinderen, sterk gefocust op werk. We hebben een digitale studio waarmee we locatie-onafhankelijk zijn, lange uren werken en belasting betalen in het VK. We vonden het fantastisch. Maar weet je waar we ook van houden? Reizend. Wandelen. Bossen. Goed eten. Zonneschijn. Veiligheid. Mensenrechten. Privacy. Die allemaal onmogelijk zijn, in het VK verouderd of onbetaalbaar worden. Laat het me uitleggen.
Het weer

Er zijn veel voordelen aan zoveel regen in het Verenigd Koninkrijk. Regen maakt dit land tot een groene hemel, ideaal voor het houden van die prachtige glooiende heuvels waar iedereen van houdt. Dit is op zijn beurt fantastisch voor vee, fantastisch voor fotografie en briljant voor mensen die van wandelingen in de natuur houden. Er is maar één vangst. Het regent altijd. Dat betekent dat een gemiddeld Brits persoon een kledingkast vol herfstkleding en ongeveer 10 verschillende soorten laarzen heeft. Hoe graag je de regen ook mag hebben (en ik heb het al gezegd dat ik heel erg van de regen houd), het komt uiteindelijk bij je terecht.

Het komt tot je wanneer je met je fiets naar huis moet rijden terwijl je nat wordt tot op het bot. Het komt je toe als je in de zomer niet kunt genieten van de biertuin van het café. Het komt op je af als je je realiseert dat je geen T-shirts kunt kopen, omdat je in werkelijkheid truien, thermiek en regenjassen nodig hebt. Het is zonde dat je geen jurk kunt dragen tenzij je op vakantie gaat. Het is niet cool dat je het hele jaar door maar 5 dagen lang een rok kunt dragen (we noemen dat de ongrijpbare Britse hittegolf).

Eindelijk krijg je het voor je als je £ 100 per nacht betaalt om in dat afgelegen huisje in de Britse heuvels te verblijven, alleen zodat je gedwongen wordt om binnen te blijven omdat het het wegjaagt (jargon voor stortregens).

Zo heeft het weer ons bereikt. Het heeft 10 jaar geduurd voordat dit gebeurde. TIEN JAAR! Dat is tien jaar regen. We hebben vitamine D en Magnesium gegeten om het hoofd boven water te houden, maar het komt op een moment dat je letterlijk op het punt van depressie staat vanwege gebrek aan zonneschijn. Sterker nog, als ik op vakantie ga en op een zonnige bestemming uit het vliegtuig sta, voel ik me een soort vampier-mol. Niet cool!

PS Voor degenen onder u die dol zijn op de stenen huisjes en levensstijlafbeeldingen van het Britse plattelandsleven, raad ik u aan om een ​​maand lang deze droom te leven. De kou, regen en modder zullen je ziel opeten. Waarom voeren we voor mijn eigen bestwil geen experiment uit?

 

Reizend

Reizen is niet goedkoop in het VK. Hier zitten voor- en nadelen aan. Het goede nieuws is dat de infrastructuur in het VK relatief goed is. Hoewel we meer snelwegen nodig hebben, zijn er goed onderhouden wegen in het land. Dit betekent dat als je een auto hebt, je vrijwel overal in het Verenigd Koninkrijk kunt komen. Een auto bezitten is niet goedkoop in het VK, maar gelukkig is de automarkt in het land een van de goedkoopste in Europa. Dit betekent dat het kopen van een geweldige tweede auto in het VK u veel (ZO VEEL!) Minder kost dan in enig ander land in Europa. Ik ben zelfs op zoek naar een nieuwe Europese auto (waarmee ik aan de rechterkant kan rijden) en het equivalent van de auto die ik hier verkoop, is 5 keer de prijs in een ander Europees land. Boos!

Als je geen auto in het VK bezit, moet ik je helaas vertellen dat treinprijzen belachelijk zijn. Ik herinner me nog dat ik van Bristol naar Londen wilde gaan en dat de prijzen dicht bij £ 150 lagen voor een retourtje. Werkelijk? Reizen in het VK is dus niet goedkoop en ook niet erg efficiënt omdat treinen te laat zijn en niet in perfecte staat verkeren. Het lijkt redelijker om £ 30 te betalen voor brandstof om naar Londen en terug te rijden, vooral omdat we altijd met twee of meer rijden, vandaar dat we nog meer sparen. Vergelijk dit met £ 300 voor twee personen in een trein …

Als je eenmaal door het VK bent gereisd, moet je nog een paar dingen overwegen. Accommodatie is erg duur. Overal en overal. Ik ben zelfs geschokt om te zien hoeveel toeristen er nog steeds naar Londen trekken, waardoor ik weet hoe duur hotels zijn. Ik ging naar de WTM in Londen en betaalde bijna £ 500 voor 4 nachten. En vergeet niet dat dit appartement ver van het stadscentrum lag en via Airbnb werd verhuurd. Maak je geen zorgen, de prijzen zijn net zo hoog als je een huisje in het land, een hotel in Manchester of een B&B in Chester huurt. Het is de norm.

Zelfs als we het ons konden veroorloven om door Groot-Brittannië te reizen, blijft de vraag: waarom £ 500 betalen om in de regen te zijn, wanneer u minder kunt betalen en op een zonnig strand

Cultuur

Toen ik voor het eerst naar het land kwam, zei ik tegen mijn Britse vriend. “Ik hou van de Britse cultuur”. Waarbij zijn antwoord was: “Welke Britse cultuur?”

Dit zette me aan het denken. Naar welke Britse cultuur verwees ik? Hier sta ik tien jaar later voor dezelfde vraag. Ik ben nog steeds op zoek naar het antwoord maar verdwaalde ergens onderweg.

De grote dingen over Groot-Brittannië, zijn de enorme hoeveelheid slimme geesten die dit land had tijdens zijn geschiedenis. Er zijn talloze uitvinders, schrijvers, muzikanten, bands, rocksterren, wetenschappers … Allemaal Britten! Ik kan je waarschijnlijk iets fantastisch vertellen over veel van hen. En het was vanwege deze slimme geest dat ik ervoor koos ook Brits te worden. Het kostte me jaren hard werken voordat ik mijn aanvraag als Brits staatsburger kon beginnen. Maar ik wilde dit land laten zien dat ik zijn tradities, culturen en wetten respecteer. Verder respecteer ik de mensen die in mijn gedachten Groot-Brittannië geweldig hebben gemaakt (zoals Mick Jagger, David Attenborough of Maggie Smith).

Maar hoe meer u integreert, hoe meer u de problemen ook ziet. Welk land is perfect, ja? Ik werd het zat om uitgenodigd te worden in de kroeg. De drinkcultuur in Groot-Brittannië lijkt de wetenschappelijke scene te overtreffen. Theaters zijn veel te duur voor de gewone werknemer, maar de pinten zijn nog steeds toegankelijk, zelfs voor het minimumloon. Met zoveel regen en koude stenen huizen, wat is er te doen na het werk, maar hun ellende in een glas bier gieten en half mompelen over hun te veeleisende baan en slechte levensomstandigheden.

En dan wordt het erger. De regeringen hebben besloten de budgetten voor onderwijs, wetenschap en academici verder te verlagen. Briljante geesten van buitenaf zijn niet langer welkom om bij te dragen aan de Great British samenlevingen en er wordt geld geïnvesteerd in privatisering en bedrijven in tegenstelling tot een stabiele economie, goed opgeleide, geïnformeerde en gezonde bevolking.

De cultuur in Groot-Brittannië is verplaatst van briljant naar die van haat, racisme en onwetendheid. De groot opgeleide heer is verouderd en de fijne dame staat op instorten.

De Britse cultuur heeft twee kanten. Degene die je als een buitenstaander ziet en degene die je ervaart als je eenmaal van binnen bent. Groot-Brittannië is het beste voorbeeld van hoe het is om een ​​gespleten persoonlijkheid te hebben.

 

Voedsel

Omdat we het over cultuur hebben, moet ik de basis van het eten aanraken. De kern van de Britse keuken is de oven, zoals je misschien al weet van de Great British Bake Off (die overigens is geannuleerd). Met droefheid moet ik zeggen, de Britse keuken is onopvallend. Laat me je in feite vertellen over de kunst van het Britse eten. We hebben taarten (een verscheidenheid van hen), we hebben het machtige zondagse diner, de pad in het gat, de stoofpot, worstjes en puree, fish and chips. Sorry, ben ik iets vergeten? Ik denk het niet!

Wanhoop echter niet, Groot-Brittannië is een groot kapitalistisch land, wat betekent dat je alles wat je hartje begeert in de supermarkt kunt kopen. Dit resulteert in het leren koken van verschillende wereldgerechten. Ik kan Kantonees, Japans (mijn favoriet), Thais, Indiaas, Frans, Italiaans, Spaans koken en wat niet! Hoewel Groot-Brittannië een beperkt aantal gerechten heeft, wordt het geleverd met een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Het goede nieuws is dat de meeste van hen ook goedkoop zijn, dankzij supermarktketens die de productkwaliteit hebben verlaagd om aan de prijsvraag te voldoen.

Maar dan gebeurt er iets: je bezoekt Japan en geniet van hun magische straatvoedsel in Tokio . Of ervaar de Franse keuken in Nice . Of geniet van een serieus lekkere Italiaanse maaltijd . En alles verandert. Dat is het moment waarop je je realiseert dat restaurants buiten Groot-Brittannië eten van goede kwaliteit bieden tegen geweldige taxi utrecht prijzen.

 

prijzen

Zoals je tot nu toe hebt verzameld, zijn de prijzen in het VK vrij hoog. Er zijn ook goedkope dingen, maar verwacht te krijgen waar je voor betaalt. De huurprijzen zijn hoog, en als je nutsbedrijven, internet, gemeentebelasting en al het andere toevoegt, eindig je met het grootste deel van je salaris. Als je niet oppast, kan het een wreed bestaan ​​zijn waarbij je werkt om te leven en je leeft om te werken. Maar de overgrote meerderheid van de mensen in het VK lijkt het relatief goed te hebben. Althans in vergelijking met andere Europese landen. De economie is nog steeds favoriet bij jonge ondernemers, hongerige consumenten en investeerders. Of tenminste het was vóór het Brexit-idee, maar meer hierover later in dit artikel.

In werkelijkheid is het moeilijk om het uitgeven van £ 50 voor het diner voor twee te rechtvaardigen, in plaats van voedsel te kopen voor drie dagen met dezelfde hoeveelheid geld. Het is moeilijk te begrijpen waarom een ​​koelhuis zonder isolatie in de buitenwijken van Bristol £ 1000 kost wanneer een fantastisch appartement in het centrum van Lissabon de helft van de prijs is. Het is moeilijk te begrijpen waarom mensen bijna £ 200 zouden moeten betalen voor gemeentebelasting wanneer de gemeente weigert je vuilnisbakken in te nemen tenzij je je recycling naar de letter sorteert. En wat mij het meest stoort, is dat iedereen de Britten als heel rijk beschouwt. Laten we hier even over praten.

Volgens TotalJobs is het gemiddelde salaris voor Professional-banen in Londen £ 42.500. WAUW. Dat is veel, toch? Laten we eens wat beter kijken. Dit is vóór aftrek. In werkelijkheid zou je ongeveer £ 32,067 mee naar huis nemen. Dit betekent £ 2,672 per maand in uw zak.

Volgens Expatistan zijn hier enkele dingen waarmee je rekening moet houden:

Maandelijkse huur voor 85 m2 (900 Sqft) ingerichte accommodatie in duur gebied £ 2,401
Maandelijkse huur voor 85 m2 (900 m²) gemeubileerde accommodatie in NORMAL gebied £ 2.075
Hulpprogramma’s 1 maand (verwarming, elektriciteit, gas …) voor 2 personen in 85m2 flat £ 208

Tenzij u uw accommodatie deelt, bent u buitengewoon rijk of woont u in een partnerschap met iemand, dan kunt u in wezen niet in Londen wonen. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief internet, eten, transport, kleding, persoonlijke verzorging of entertainment zijn.

Dus we dachten … waarom hier blijven, als we ergens goedkoper kunnen wonen, met een hogere levensstandaard en we bellen een verhuisbedrijf den haag?

 

Brexit

Het internet werd overspoeld met artikelen over waar de Britten naartoe moesten gaan nu de Brexit plaatsvond. Ik was op Madeira toen ik de resultaten voor Brexit zag. Ik herinner me nog dat ik de vorige nacht met mijn man sprak en zei dat de wereld niet zo dom is. Niemand gaat stemmen “vertrekken” en niemand gaat stemmen op “Trump”. Ik denk dat Einstein toch gelijk had … maar twee dingen zijn oneindig … je kent het gezegde …

Omdat we al Britse staatsburgers waren, nemen ook wij deel aan de stemming en ja, we hebben “blijven” gestemd voor het geval u zich dat afvroeg. In tegenstelling tot vele anderen, begrijpen we het belang om deel uit te maken van de EU. En aangezien het artikel hier niet over gaat, ga ik af van verdere opmerkingen. Er zijn echter weinig dingen opgedoken met deze hele Brexit-situatie. We hebben geleerd dat de overgrote meerderheid van de mensen in dit land racistisch is. Politici zijn leugenaars (ons is meer geld beloofd voor de academische wereld en de NHS …). Politici proberen zich te ontdoen van de mensenrechten (lees erover als je me niet gelooft) en de Britse regering heeft zonder aarzeling ‘de meest extreme toezichtswet in de geschiedenis van de westerse democratie’ aangenomen (om Snowden te citeren) .

Na de Brexit-stemming begonnen mensen immigranten aan te vallen, en zelfs immigranten die er Brits uitzagen. Helaas zit het internet vol met deze instanties, dus het heeft weinig zin dat ik ze doorneem. Wat nog treuriger is, is dat we (hoewel beide Britten) de gevolgen hiervan voelden.

En tot slot, laat me iets volkomen duidelijk maken. Ik ben wat je een natuurlijk Britse burger noemt. Dit betekent dat ik in het buitenland ben geboren, hierheen ben gekomen en heel hard heb gewerkt om mezelf zo te integreren dat ik geaccepteerd en als Brits staatsburger zou worden beschouwd. Ik klaag niet over het proces, omdat ik begrijp waarom elk land alleen geschoolde migranten en burgers van hoge kwaliteit zou willen. Het is echter schokkend om nog steeds mensen te horen klagen over immigranten die naar Groot-Brittannië komen omwille van uitkeringen, waarbij de overgrote meerderheid van de immigranten de meeste belastingen betalen. Het zijn de immigranten die Groot-Brittannië in stand houden, en het zijn vanwege de immigranten dat we goede artsen, toegewijde leraren en hardwerkende barista’s hebben in de plaatselijke cafés. Niemand claimt iemands baan. Als je bereid bent om het te doen, ben je beter dan de rest en blij met het salaris, dan is de baan van jou. Het vinden van een baan is een wedstrijd en moge de beste winnen!

Leiderschap

Gedurende mijn universitaire jaren heb ik onvermijdelijk vrienden gemaakt met veel politieke studenten. We hielden ervan van gedachten te wisselen over politiek en wekelijkse debatten waren iets waar ik naar uitkeek. Misschien was de belangrijkste reden dat ik hiervan hield, omdat we allemaal gelijkgestemde jonge mensen waren, die droomden van een echt democratisch VK met de Labour-partij in de kern. Dit kwam vooral omdat we van Tony Benn hielden en erin geloofden. Hij was een inspiratie voor ons allemaal.

Wat ik altijd moeilijk vind om te geloven, is hoe mensen niet leren van eerdere fouten. Mensen beschuldigen het altijd aan individuen en nooit aan partijen, politieke overtuigingen of samenlevingen. Het is altijd iemand die de schuld op zich neemt. En dus herinnerde niemand zich de ernstige schade die de conservatieve partij door de jaren heen aan dit land heeft toegebracht. En voordat je in mijn nek springt, ben ik een jonge professional met een bedrijf, waarbij ik, in theorie althans, het meest zou moeten profiteren van conservatieve beloften. Toch ben ik het niet eens met het huidige leiderschap over kwesties als Brexit, mogelijk gebrek aan mensenrechten, bewakingswetten, gebrek aan financiering voor de NHS en academici …